Előző oldal Következő oldal
2024.04.19.,
Péntek
Emma
Szolnok Betöltés...
Alapkamat: 8.25%
  • 395,06
  • 371,09
  • 461,67
  • 65 295
  • 16 940
  • 2 980

Dr. Miskolczi Tamás ügyvéd Szolnok

Hívjon! +36 (20) 927 4757
szövegméret: Nagyítás Kicsinyítés

Követeléskezelés

A fizetési morál mind a magánszemélyek, mind pedig a gazdasági társaságok között az utóbbi években Magyarországon hátrányára változott, a vállalkozási díj, vételár, megbízási díj, kölcsön, fuvardíj stb. ellenértékét tartalmazó számlák, szerződésen alapuló követelések sok esetben nem, vagy késedelmesen kerülnek kiegyenlítésre.

Tapasztalati tények igazolják, hogy egy külső harmadik személy hatékonyabban tudja az adós fizetési készségét kiváltani, ezért az ügyvédi közreműködés eredményesebbé teszi a követelés érvényesítését.

Az elszámolási viták kezelése, követelések érvényesítése során szükségszerű a határozott és hatékony fellépés. A követeléskezeléssel, illetve az ebből fakadó igény érvényesítésével kapcsolatos, a jog által biztosított összes eszköz általam ismert. A megbízóm és ellenérdekű partnere közötti jogviszony ismeretében van lehetőségem a legmegfelelőbb eszköz kiválasztásában. A határozott és azonnali fellépés az ellenérdekű féllel szemben annak egyidejű tájékoztatása mellett eredményesebbé teszi az igény érvényesítését, ugyanakkor az érdekek határozatlan képviselete és az időmúlás az adósokat hozhatja kedvezőbb helyzetbe.

Az elszámolási viták rendezése, és követelésbehajtás területén évek óta komoly tapasztalatokat szereztem követeléskezeléssel foglalkozó gazdasági társaságok állandó képviseletével.

Szolgáltatásaimat megbízóim nemcsak hitelezőként, hanem adósként is igénybe veszik, hiszen akár egy peres eljárásban, vagy csőd- és felszámolási eljárásban is van helye az elszámolási vita felek közti egyezséggel való rendezésének.

Követeléskezelés szakterületen belül az általam ellátott ügyvédi szolgáltatások körébe tartozik:

  • Pénzkövetelések behajtása elektronikus fizetési meghagyásos eljárásban, peres eljárásban, majd végrehajtási eljárásban;
  • Hitelezők és adósok képviselete csőd- és felszámolási eljárásban;
  • Követelések biztosítéki rendszerének kidolgozása, biztosítéki szerződések készítése, biztosítékok érvényesítése;

A követeléskezeléssel kapcsolatos legfontosabb jogszabályok:

Együttműködő partnerek, ügyvédek, ügyvédi irodák:

Fejlesztette: FishWorks